Farrouj meshwi

12. března 2016 v 20:37 | Kozí máma |  Libanonská kuchyně
فروج مشوي je jednoduché arabské jídlo. Vlastně se nejedná o nic víc než kuře na česneku. Avšak tato kombinace s orientálním kořením vás dostane! V létě je tento způsob přípravy kuřete skvělý na grilování, ale stejně dobře si jej můžete vychutnat i z trouby. Původ názvu je velmi banální - farrouj znamená v arabštině kuře (tradičně se používá vykostěný kohout) a meshwi znamená grilování. Kuře podávejte se salátem a s pita chlebem (recept zde), můžete podávat také s nakládanou zeleninou.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Pečení: 1,5 hodiny
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 1 kuře
  • pita chléb k podávání
  • zeleninový salát či nakládaná zelenina
  • sůl
Marináda:
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 a 1/2 sladké papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžíce škumpy (prodává se i pod názvem sumah)
  • 6 stroužků česneku - podrcených
  • 80 ml šťávy z citronu
  • 80 ml olivového oleje
Libanonské česnekové kuře

1. Smíchejte ingredience na marinádu. Směsí pak potřete kuře, uložte do pečící nádoby, přikryjte a nechte přes noc v lednici marinovat.

2. Troubu předehřejte na 200°C. Kuře vyndejte z lednice a pořádně osolte. Pečte 15 minut, pak snižte teplotu a pečte minimálně hodinu a čtvrt za občasného podlévání-

3. Podávejte s pita chlebem a salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dadainka dadainka | Web | 12. března 2016 v 22:49 | Reagovat

Vypadá to úžasně :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama