Libanonský víkend

17. března 2016 v 22:10 | Kozí máma |  Libanonská kuchyně
Když jsem se chystala na libanonskou kuchyni, měla jsem obavy, že mě čekají samá unylá a nudná jídla. Po jejich uvaření a konzumaci jsem byla příjemně překvapena pestrostí všech chutí.
Tak jako je u nás v Evropě uznávaná Francie za kolébku gastronomie, tak v arabských zemích jednoznačně vede Libanon. Základními surovinami jsou luštěniny a obilniny jako cizrna, boby, bulgur, fazole, čočka, hrách. Ze zeleniny to je lilek, cuketa, rajčata, petrželová nať, okurky. Co se týče masa, tak se v libanonu řídí muslimskými pravidly haram, což zakazuje konzumaci vepřového masa a naopak podle toho, co je halal, tedy povoleno se smí konzumovat kuřecí, skopové, jehněčí a hovězí zabito spocifickým způsobem (zvířata jsou zabita bez předchozího omráčení, což se v křesťanské kultuře neprovozuje, jelikož to považujeme za nehumánní). Nedílnou součástí libanonské hodovní tabule je také chléb pita a sladké aromatické dezerty s oříšky.


Předkrm: Tabbouleh
Polévka: Čočková
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama