Polský víkend

25. března 2016 v 13:05 | Kozí máma |  Polská kuchyně
Polská kuchyně je stejně jako většina jiných slovanských kuchyní skromná a přitom působivá. Většinu polských pokrmů budete jistě znát pod českými názvy, protože přece jenom jsme s Polskem sousedé a jídlo nezná hranic. Mezi tradiční jídla patří bigos, pirohy, různé klobásy a nakládačky. Jídla jsou velmi vydatná, nejčastějšími surovinami jsou maso, brambory, kysané zelí, lesní houby, mléčné výrobky (brynza, smetana) a sladkovodní i mořské ryby. Zajímavé je, že z Polska pochází například pečivo bagel, který patří mezi nejpopulárnější pečivo v USA. U nás se polské potraviny netěší příliš velké oblibě, nicméně pokud před někým zmíníte krówki, jistě bude vědět, která bije (a pokud ne, tak se tedy jedná o karamelový pamlsek). Co víc dodat. Nám, jakožto slovanům chutnala polská kuchyně náramně, zejména Sernik mi přišel stokrát lepší než cheesecake.


Předkrm: Smalec
Hlavní chod: Bigos
Dezert: Sernik
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Smithe100 Smithe100 | E-mail | Web | 9. dubna 2016 v 21:38 | Reagovat

Fckin amazing things here. Im very glad to see your post. Thanks a lot and i'm looking forward to contact you. Will you kindly drop me a mail? bdegkgcefaedegbg

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama