Smalec z cebulą i jabłkami

19. března 2016 v 15:36 | Kozí máma |  Polská kuchyně
Smalec z cebulą i jabłkami je populární polské jídlo. Stejně jakou u našich sousedů, tak i u nás v Česku je známo mnoho variant pokrmu se sádlem, ať už chleba s cibulí a se sádlem, chleba se sádlem cibulí a okurkem, případně sádlo s opraženou cibulí anebo sádlo se škvarky. Proto málokoho překvapí tato polská variace sádla s cibulí, jablky a slaninou, která je také skvělá.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Smažení: 30-45 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 2 střední bílé cibule, nasekané najemno
  • 400 g vepřového hřbetního sádla bez kůže, namletého
  • 2 střední jablka
  • 150 g slaniny nakrájené na malé kousky
  • 1 lžička soli
K podávání:
  • cibule
  • sterilovaný okurek
  • chléb
Sádlo s cibulí, škvarky a jablky

Mleté sádlo opražte na pánvi cca 20 minut. Až začnou mít škvarky zlatavou barvu, přidejte cibuli a slaninu. Pomalu pražte dalších 15 minut. Pak přidejte jablka nasenané na větší kostky o velikosti 2-3 cm. Po 10-15 minutách plyn stáhněte a nechte sádlo zchládnout. Pak nalijte do sklenic a nechte zatuhnout v lednici. Takto připravené sádlo vám vydrží až 2 týdny. Podávejte s cibulí a okurkem.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama