Tabbouleh

11. března 2016 v 16:14 | Kozí máma |  Libanonská kuchyně
تبولة‎ neboli tabūlah je populární libanonské vegetariánské jídlo. Slovo tabbūle je odvozeno od arabského slova taabil, což znamená koření. A poměrně výstižně tak popisuje chuť salátu.Tento pokrm byl v arabských zemích populární již ve středověku. V některých zemích bývá součástí římský salát, někde se můžete setkat s náhradou rajčat granátovým jablkem. Salát je velmi chutný a osvěžující.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 10-15 minut
Počet porcí:
  • 2
Ingredience:
  • hrst lístků máty
  • 100 g bulguru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 hrsti petrželové nati
  • 3 střední rajčata
  • 1/3 salátové okurky oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • sůl a pepř dle chuti
Libanonský salát s bulgurem

1. Podle návodu na obalu uvařte bulgur. Po uvaření jej propláchněte studenou vodou.

2. Petrželovou nať i lístky máty nasekejte nadrobno. Rajčata nakrájejte a přidejte do mísy k bylinkám. Přidejte šťávu z citronu, olivový olej a uvařený bulgur. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a můžete podávat s pita chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama