Berliner Eisbein

27. června 2016 v 22:24 | Kozí máma |  Německá kuchyně
Berlínské koleno je jedním z velmi populárních tradičních německých jídel. Jeho příprava je sice dlouhá, ale velmi jednoduchá.

Zdroj obrázku: http://elcerdokl.com


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Marinování: 24 hodin
  • Vaření: 3 hodiny
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 1 vepřové koleno
  • 2 velké cibule
  • 2 velké mrkve
  • několik kuliček nového koření
  • několik bobkových listů
  • sůl, cukr
K podávání:
  • hrachová kaše
  • dušené kysané zelí
  • vařený brambor
Berlínské koleno

Vepřové koleno naložte nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibuli a mrkev nakrájejte na plátky.
Po proležení koleno vyjměte z nálevu a uvařte ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a
vařeným bramborem zdobeným petrželkou.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bohouš Bohouš | Web | 28. června 2016 v 20:12 | Reagovat

Jídlo znám, mám odzkoušeno a je to výborné. A ještě navrch jedno orosené a není co řešit.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama