Bratwurst mit Trauben

26. června 2016 v 10:01 | Kozí máma |  Německá kuchyně
Klobásy k německé kuchyni neodmyslitelně patří, proto si nedovolím vařit Německo, aniž bych minimálně v jednom receptu klobásy nepoužila. Smažené klobásky s hroznovým vínem jsou velmi jednoduchý pokrm, přičemž celková příprava vám zabere cca 20 minut.
Němci si v klobásách libují, vyrábí jich nepřeberné množství, přičemž jedním z nejznámějších druhů klobás je Norimberská klobáska. Jedná se o malé tenké bílé klobásky, které pro tebhle předkrm budou ideální (já je nesehnala, proto jsem se musela spokojit s klasickou velikostí bílé klobásy). Klobásky s hrozny skvěle kombinují sytou masitou chuť s nasládlými hrozny a jemně kyselou cibulí a vinným octem.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 450 g bílých klobásek
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 100 g kuliček červených hroznů
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
Smažené klobásky na hroznech


Do pánve s rozpáleným olejem vložte klobásky a za občasného obracení opékejte zhruba 10 minut. Poté k nim přidejte cibuli a opečte ji tak, aby změkla. Dále do pánve přidejte česnek, fenyklová semínka a hroznové víno a opékejte dalších 5 minut, až začne hroznové víno měknout. Pánev zastříkněte vinným octem a otáčejte s ní, aby se ocet rozlil po celé ploše. Chvilku duste, až je cibule lepkavá a klobásky propečené.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama