Nộm đu đủ

8. července 2016 v 14:05 | Kozí máma |  Vietnamská kuchyně
Nộm đu đủ je jednoduchý papájový salát s krevetami. V horkém létě jej jistě uvítáte jako nedtradiční a chutné osvěžení. Kombinuje všechny ingredience tak typické pro východní kuchyně - tedy mořské plody, chilli papričky, arašídy a všudypřítomnou rybí omáčku.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 1 zelená papája
  • 2 čili papričky
  • hrst sušených krevet (pokud nemáte, použijte čerstvé)
  • půlka sladké červené papriky
  • 5 stroužků česneku
  • 1-2 limetky
  • 100 g nesolených arašídů
  • thajská bazalka
  • rybí omáčka, cukr, pepř

Papájový salát s buráky a krevetami


1. Arašídy lehce rozmačkejte v hmoždíři, aby jednotlivé kousky nebyly příliš velké a hlavně aby se uvolnilo aroma buráků. Sušené krevety namočte, aby změkly. Pokud používáte čerstvé, namarinádujte je v rybí omáčce, troše cukru a pepře, nechte 7 min odležet. Poté krevety připravte na páře.

2. Zelenou papáju oškrábejte, podélně rozřízněte a zbavte dužiny. Poté nakrájíme na tenké nudličky. Nudličky papáji namočte do ledové vody, aby zůstaly křupavé a neztmavly. Červenou papriku taktéž nakrájejte na tenké dlouhé nudličky. Čili papričky a česnek rozmačkejte společně v hmoždíři, přidejte půlku arašíd, krevety a celou směs znovu rozmačkejte najemno.

3. Thajskou bazalku důkladně omyjte a nakrájejte nahrubo. Zbytek arašíd rozmačkejte v hmoždíři taktéž nahrubo. Okapanou papáju, červenou papriku spolu s čili-krevetovou směsí důkladně promíchejte. Poté přidejte thajskou bazalku, nakonec posypejte arašídy a můžete servírovat.





 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Marie Marie | Web | 9. července 2016 v 15:40 | Reagovat

Vypadá to nádherně, na ten salátek se sliny sbíhají :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama