Jak jsem si pořídila silikony

5. srpna 2016 v 14:36 | Kozí máma |  Životní styl
Je to tak. I já, zapřísáhlý konzervativec jsem uznala, že doba starých dřevěných válů je již dávno překonána a je třeba být přístupnější výdobytkům moderní doby.
Asi každá kuchařka zná ten pocit, kdy po práci s těstem stojí bezmocně s nožem nad válem a snaží se z něj seškrábnout zbytky těsta a uvést vál do původní podoby. Nedejbože, když se z něj snaží oprášit zbytky mouky a namísto ve dřezu skončí polovina mouky na zemi. Po mnoha útrapách jsem zabloudila na stránky Ozdobdort.cz , kde jsem našla řešení svých útrap v podobě silikonové podložky od firmy Silikomart.


Ihned po doručení jsem se nadšeně jala vařečky, abych nového pomocníka otestovala. Vytáhla jsem hned nejtěžší kalibr v podobě svých oblíbených houstiček Kanelboller (recept zde), které jsou chuťově fantastické, ale z neuvěřitelně lepivého těsta. Silikonová podložka nezklamala. Těsto z ní šlo skvěle odlepit samo nebo za pomoci plastové špachtle. Skvělé bylo také to, že když jsem potřebovala těsto přeložit napůl, nemusela jsem jej pracně odlepovat od podložky a riskovat, že ho potrhám - stačilo prostě ohnout i podložku. Silikonové podložky mají jedinou nevýhodu - nemůžete na nich krájet nožem, riskovali byste tak proříznutí podložky. Naštěstí většina těst není tak tvrdá, že by byl nůž nezbytný, proto je možné ho nahradit plastovou špachtlí nebo příborovým nožem. Rozdíl po práci můžete posoudit sami, já jsem nadšená. Podložku stačí omýt jarovou vodou, aniž by tomu předcházel tělocvik s nožem.

 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Hrobárova Dcéra Hrobárova Dcéra | Web | 5. srpna 2016 v 15:12 | Reagovat

Skvelý tip na darček pre mamu 8-) Ďakujem!

2 Marcela Marcela | Web | 6. srpna 2016 v 12:49 | Reagovat

Tak tady jsou silikony parádní!!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama