Adžapsandali

11. října 2016 v 11:35 | Kozí máma |  Gruzínská kuchyně
Adžapsandal je ve své podstatě velmi jednoduchý zeleninový guláš. Skvěle v tomto receptu využijete podzimní zeleninu. Já si dovolila se trochu odchýlit od tradičního receptu a místo lilku jsem použila cuketu.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 1 kg lilku
  • 500 g brambor
  • 500 g rajčat
  • 100 g čerstvého koriandru
  • 50 g petržele
  • 2 červené papriky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžička soli
  • lžička pálivé papriky z feferonu
  • 2 dl olivového oleje
Zeleninová polévka s lilky


1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a lilky na něm z obou stran opečte.
2. V druhém hrnci osmažte najemno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené brambory. Až se brambory na cibulce propečou, přidejte čerstvá rajčata a litr vody a vařte 10 minut.
3. Do polévky přidejte lilky a na proužky nakrájenou papriku a vařte 15 minut.
4. Na závěr přidejte koření, které se vařit nemusí - česnek, koriandr, petržel a podávejte.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Sylva Sylva | Web | 12. října 2016 v 16:17 | Reagovat

Hoho, jednoduché a slintám nad tím....

2 uapotek.com uapotek.com | E-mail | Web | 17. prosince 2016 v 22:11 | Reagovat

Skvělý recept! Na zimu Moc se mi líbí)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama