Gruzínský víkend

12. října 2016 v 8:51 | Kozí máma |  Gruzínská kuchyně
Gruzínská kuchyně je střídmá, ale zároveň velmi pestrá. Mezi nejčastější suroviny patří zelenina, ořechy a chléb. Oblibě se tu též těší běžné druhy masa - ať už hovězí, vepřové či kuřecí, ale setkáte se i se skopovým a kozím masem. Mě osobně tato kuchyně příliš nezaujala.

Předkrm: Chinkali
Polévka: Adžapsandali
Hlavní chod: Satsivi
Dezert: Gozinaki
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Anika Anika | Web | 13. října 2016 v 16:45 | Reagovat

U nás je restaurace, kde se občas dělají dny gruzínské kuchyně. Už jsem ochutnala i nějaký zeleninový pokrm podobný guláši a nějaký sladký oříšky. Obojí docela fajn.

2 Renata Renata | 23. listopadu 2016 v 13:07 | Reagovat

Diky za tip, ted jdu do obchodu pro suroviny a pak jdu varit tu gruzinskou polivku, vypada jednoduse a zdrave. Moc se mi tvuj blog libi a az se najim, prozkoumam ho podrobneji :) hodne me zaujala i recka kuchyne a mussaka je me oblibene jidlo, takze to taky brzy uvarim podle tveho receptu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama