Tyrolská polévka

23. ledna 2017 v 20:13 | Kozí máma |  Rakouská kuchyně
Zpočátku jsem si myslela, že tyrolská polévka bude nudná. Co by také mohlo být zajímavé na polévce s knedlíkem? Když jsem ochutnala, bylo mi to jasné - je to tím knedlíkem. Když se zakousnete do teplého knedlíku, rozleje se vám po jazyku lahodná chuť špeku a bylinek, což obyčejnou polévku povýší na královský pokrm.
V mnoha receptech jsem se setkala s návodem na knedlíčky ve stylu "uplácejte knedlíčky a vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou". Pravdou je, že knedlíčky plavou na povrchu hned, protože se (logicky) ihned rozmočí. Dovolila jsem si tedy modifikovat původní recept o vaření v potravinové fólii, které se mi osvědčilo už u karlovarských knedlíků. V tomto případě je balení o něco pracnější, ale výsledek stojí za to.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 20 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 250g starších rohlíků
  • 100 ml mléka
  • 70 g špeku nebo slaniny
  • hrst pažitky
  • hrst majoránky
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 1,5 l hovězího vývaru
Hovězí polévka s tyrolskými knedlíčky

1. Rohlíky nakrájejte na kostičky a v misce je pokapejte mlékem. Cibuli nasekejte najemno a špek nakrájejte na kostičky a obojí v pánvi orestujte. V míse smíchejte osmaženou cibulku a špek s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a kostičkami rohlíku.

2. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak z ní vypracujte středně velké knedlíky, zabalte je do potravinářské fólie a vařte je v osolené vodě cca 15 minut. Podávejte přelité horkým hovězím vývarem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Majka Majka | Web | 24. ledna 2017 v 10:29 | Reagovat

Jen to čtu a knedlík se mi rozplývá na jazyku. Teď mě tedy honí chutě, hned bych si polívčičku dala....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama