Chorvatský víkend

12. února 2017 v 20:24 | Kozí máma |  Chorvatská kuchyně
Klasická chorvatská kuchyně vychází ze slovanské tradice. Projevují se v ní ale také rysy sousedních zemí. Mnoho jídel a receptur je velmi starých, třeba i více než 500 let. Shodnout se na národním jídlu Chorvatska je nemožné, ale podle většiny obyvatel je to sušená šunka (dalmatinski pršut). Tato syrová šunka, která se pouze suší na vzduchu a neudí, skutečně nechybí v žádné restauraci. Většinou se podává s ovčím sýrem a olivami. Recept na konkrétní přípravu je tajemstvím každého výrobce. V přímořských oblastech jsou nedílnou součástí kuchyně také mořské plody. Já se jim raději při vaření této kuchyně vyhla, protože přece jenom cesta mořských plodů do vnitrozemí je dlouhá a daleká, tak si je raději dopřeju až budeme u moře, protože tam je zkušení kuchaři dokáží připravit nejlépe.


Hlavní chod: Pašticada
Moučník: Pita sa orasima
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama