Juha od celera

9. února 2017 v 19:08 | Kozí máma |  Chorvatská kuchyně
Celerová polévka je rychlá a zdravá specialita riviéry Umag.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 250 g celeru
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 1 dl smetany na vaření
  • 2 žloutky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 ks bílého pečiva nebo chléb
  • 60 g čerstvého sýra
  • pažitka
Chorvatská celerová polévka

Oloupejte a omyjejte celer, nakrájejte ho na kostky a vařte do měkka v osolené vodě ochucené citrónovou šťávou.
Na rozpuštěné máslo přidejte hladkou mouku a osmahneme ji na světlou jíšku. Podlijte celerovým vývarem a přidejte zmixovaný uvařený celer. Ochuťte solí a bílým mletým pepřem.
Ke konci přidejte smetanu na vaření a rozšlehané žloutky. Když polévka zavře, stáhněte ji ze sporáku. Při servírování přidejte kostky sýra a podávejte s pečivem nebo chlebem. Polévka dostane zvláštní aroma, pokud k ní ke konci přidáte trochu nasekané pažitky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Majka Majka | Web | 10. února 2017 v 15:20 | Reagovat

Celerovou polévku tedy dělám, ale trochu jinak. Tím pádem děkuji, tuhle vyzkouším :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama