Nadjevene rajčice na primorski način

8. února 2017 v 15:46 | Kozí máma |  Chorvatská kuchyně
Nadívaná rajčata jsou specialitou dalmácké kuchyně. Tento svěží pokrm připravíte během pár minut a určitě jej uvítáte, jako zpestření všedního menu.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 4 větší rajčata
  • 150 g tuňáka v oleji z konzervy
  • 1 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 4 zelené olivy
  • citronová šťáva dle chuti
  • petržel, pažitka
  • sůl, pepř
Plněná rajčata na jižanský způsob

1. Rajčatům odřízněte vrch, vydlabejte střed a otočte je naopak, aby z nich vytekla šťáva.
2. Cibuli, kyselé okurky a olivy nakrájejte nadrobno, tuňáka rozdrobte vidličkou a vše spolu smíchejte. Přidejte nasekanou petrželku a pažitku. Osolte, opepřete a podle chuti pokapejte citrónovou šťávou.
Podávejte na líscích salátu s opečeným toustem či bagetkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 9. února 2017 v 7:39 | Reagovat

Takový jednoduchý recepty mám nejraději, jdu si to opsat do receptníčku. Jo, a díky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama