Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

7. dubna 2017 v 19:37 | Kozí máma |  Speciální menu
Červená řepa se řadí mezi velmi zdravé potraviny, proto jsem ji i já zařadila do menu. Je vynikajícím a nenahraditelným zdrojem minerálů a vitaminů. Konzumace řepy pomáhá na snížení krevního tlaku, upravuje srdeční puls a posiluje nervový systém. Křemík v ní obsažený je na pevné kosti, vlasy a nehty, má také velké množství vápníku, hořčíku, železa a také zinku.
Narazila jsem tedy na tento recept podle kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Je dobré řepu namarinovat den dopředu. Celkově se jedná o jídlo velmi rychlé a chutné. Navíc se můžete chlubit tím, že je to raw a vegetariánský předkrm :)


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí:
  • 6
Ingredience:
  • 2-3 červené řepy o velikosti tenisáku
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce květového medu (ne lesního)
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce dobrého pomerančového džusu
  • tymián, sůl, pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 150 g čerstvého kozího sýra
  • hrst piniových semínek
Marinované plátky červené řepy s kozím sýrem

1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.

2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.

3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama