Indonézská kuchyně

19. dubna 2017 v 18:44 | Kozí máma |  Indonézská kuchyně
Vařit chutná orientální jídla mě vážně bavilo. Mrzelo mě, že nemám k dispozici všechny suroviny, které bych chtěla, abych mohla uvařit z indonézské kuchyně cokoliv. Tak jsem se musela omezit na jídla, která byla ze surovin mě dostupných. Naštěstí je v obchodech výběr pestrý, takže to nebyl zas takový problém a orientální chutě se mi podařilo vystihnout.
Mezi charakteristické indonéské pokrmy patří různé druhy kuřecích bujónů, rybích saté, ale také zeleninové polévky a rozmanité dušené pikantní zeleninové směsi. Mezi nejčastěji používané druhy koření pak kurkuma, chilli, makadamské ořechy, sladké sójové omáčky a tzv. sambal (velmi ostrá směs sekaných rajčat a pasty z malých mletých chilli papriček). Chilli papričky se ostatně servírují téměř ke každému jídlu a pro Evropana možná může být ostrost některých jídel Indonésie někdy až příliš ostrá zkušenost. Přesto je kulinářský zážitek z indonéských specialit neoddiskutovatelný.


Předkrm: Gado-gado
Dezert: Kuping gajah
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama