Jehněčí svíčková v kuřecí fáši s ratatouille

9. dubna 2017 v 11:43 | Kozí máma |  Speciální menu
Ve své oblíbené restauraci La Brusla jsem jednou ochutnala skopovou svíčkovou v kuřecí fáši. Chutnala naprosto fantasticky. Já osobně jehněčím pořád bojuju a jako chovatel tohoto dobytka mám masa neustálý přísun. Rozhodla jsem se takto připravit hlavní chod na speciální narozeninové menu. Jako přílohu jsem zvolila ratatouille - lehce opražená zelenina je lépe stravitelná než syrová zelenina a pokud ji moc "nepřepálíte", tak si zachová i část vitamínů. Recept je podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Osobně jsem měla s masem trochu problém, protože se mi podařilo svíčkovou trochu přepálit (byla by lepší medium, jako well done byla moc tuhá) a fáši jsem udělala z krůtího masa, které se mi rozpadalo, myslím si, že příště by to mohl spravit přídavek mouky.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Smažení: 5 minut
  • Dopékání: 4-6 minut
Počet porcí:
  • 6
Ingredience:
  • 6 kusů skopové svíčkové
  • 4 pláty tramezzini (italská obdoba toastového chleba)

Na fáši:
  • 1 kuřecí prso namleté
  • smetana
  • hrst sekaného medvědího česneku

Ratatouille:
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, na kostičky
  • 1 žlutá paprika, na kostičky
  • 1 malá cuketa, na kostičky
  • ½ lilku, na kostičky
  • 1 rajče, oloupané, na kostičky
  • mořská sůl a bílý pepř
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu, sekaného
  • 1 lžička rozmarýnu, nasekaného
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
Skopový hřbet v kuřecí fáši s ratatouille


1. Očištěné maso osolte, opepřete a opečte na pánvi. Osušte na ubrousku a nechte vychladnout. Chléb tramezzini potřete kuřecí fáší vyrobenou s kuřecího masa, smetany a bylinek a opečené maso do něj opatrně zabalte. Smažte v dostatečném množství oleje ze všech stran dokřupava a dopékejte v troubě při 160 stupních 4 až 6 minut - podle velikosti masa.

2. Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama