Kousky bagety s pomazánkou z medvědího česneku

2. dubna 2017 v 22:28 | Kozí máma |  Speciální menu
Letos jsem se rozhodla vyzkoušet velmi zdravé narozeninové menu. Jako amuse-bouche jsem naplánovala kousky bagety s tvarohovou pomazánkou s medvědím česnekem a domácí skopovou klobáskou. Medvědí česnek má zrovna sezónu a za mě je to fantastická ingredience do jakéhokoliv slaného jídla. Amuse bouche je, jak název napovídá, francouzský vynález - v podstatě se jedná o menší předkrm v podobě jednohubky. Toto slovní spojení by se dalo přeložit jako 'pobavit svá ústa' (amuse znamená bavit se a bouche je pusa). Francouzi totiž rádi potěší své chuťové buňky ještě před jídlem.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí:
  • 10
Ingredience:
  • 250 g měkkého tvarohu
  • hrst sekaného medvědího česneku
  • sůl, pepř
  • sekané vlašské ořechy dle chuti
  • domácí klobása
  • bageta (recept zde)
Jednohubky s domácí klobásou a pomazánkou s medvědím česnekem

Medvědí česnek smíchejte s ořechy a tvarohem, dochuťte solí a pepřem. Podávejte na čerstvých bagetkách s kolečkem klobásy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama