Argentinský víkend

2. dubna 2018 v 10:02 | Kozí máma |  Argentinská kuchyně
Argentinská kuchyně je velmi hravá, pestrá a divoká stejně jako obyvatelé Argentiny. Asi všem se jako první vybaví prvotřídní hovězí maso, kterým jsou Argentinci proslulí. Nejčastěji se z hovězího připravují steaky nebo žebra, a to doplněné výraznou bylinkovou omáčkou chimichurri. Argentinská kuchyně je také známá tím, že přijala italské a španělské vlivy, díky čemuž na argentinském menu najdete například italské těstoviny nebo španělské klobásky chorizo. Díky rozšířenému chovatelství na pampách je v Argentině k dispozici kromě kvalitního masa také mléko a spousta mléčných výrobků, mezi nimiž vynikají sýry, jogurty nebo karamelizované kondenzované mléko dulce de leche. Kromě toho najdete v argentinských kuchyních také obiloviny, exotické ovoce, olivy, olej i různé druhy koření.
Mě osobně překvapila vydatná dávka másla v pokrmech, kterou bych čekala spíš ve Francouzské kuchyni. Ale i právě díky máslu byly pokrmy křehké a lahodné. Musím říct, že argentinská kuchyně nás nezklamala, ale příjemně nám rozehrála chuťové buňky.


Polévka: Locro
Moučník: Alfajores
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama