Květáková vaječná sedlina s hráškovým pyré, marinovaný květák a celerový chips

9. dubna 2018 v 19:39 | Kozí máma |  Speciální menu
Protože moc nemusím polévky, rozhodla jsem se uvařit vrámci svátečního menu i teplý předkrm, který by plévku nahradil. V tomto chodu jsem se inspirovala předkrmem, který podávala restaurace Art Noveau na Česko-Slovenském plese. Jen jsem přidala hráškové purée a moje balzamiko bude mladšího data. Jen je třeba strávníky upozornit, aby všechno konzumovali zároveň, ti moji se pustili nejdříve do květáku nasáklého balzamikem a byli překvapení. :)


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Pečení: 20 minut
  • Smažení: 10 minut
  • Marinování: 24 hodin
Počet porcí:
  • 6-7 osob
Ingredience:
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 6-7 lžic smetany nebo mléka
  • 100 g mraženého hrášku
  • 7 plátků celeru
  • kousek květáku
  • ocet balzamico
  • olivy
Květáková sedlina , marinovaný květák, hráškové purée, celerový chips

1. Kousek květáku nakrájejte na tenké plátky, tak aby vytvořily tenké stromečky. Dejte do malé nádoby a zalijte balzamikem. Minimálně přes noc nechte odležet.

2. Hrášek zalijte vodou a dejte vařit. Totéž proveďte s hrstí květáku.

3. Vejce prošlehejte s muškátovým oříškem, mlékem, solí a pepřem. Až bude květák téměř uvařený, rozmačkejte jej a přidejte do směsi. Do pekáče nalijte vodu a dejte do trouby vyhřáté na 140°C. Vlijte vaječnou směs do silikonových formiček a ty vložte do plechu s vodou tak, aby byly alespoň z poloviny ponořené. Pečte do ztuhnutí vajec.

4. Mezitím osmahněte tenké plátky celeru na rozpáleném oleji do zlatova.

5. Uvařený hrášek rozmixujte, propasírujte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte za tepla.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama