Polévka Locro

1. dubna 2018 v 20:32 | Kozí máma |  Argentinská kuchyně
Locro [lokro] je národním argentinským jídlem, které se tradičně připravuje 25. května a 9. června (Dny nezávislosti). Původní recept je velmi starý, pochází ještě z doby před příchodem Kolumba.

Locro se v různých obměnách připravuje také v Columbii, Ekvádoru, Peru, Paraguay a Bolívii. Je to takový ten klasický "mišmaš" kotlík, který najdeme snad ve všech zemích.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Předmáčení: 12 hodin
  • Vaření: 3 hodiny
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 250 g hovězího masa na kosti
  • 2 klobásky
  • 100 g slaniny
  • 250 g vepřového masa
  • 2 pórky
  • 0,5 kg kukuřice
  • 3 cibule
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 500 g dýně
  • 0,5 kg fazolí
  • sůl, pepř
  • hrst petrželové nati
Polévka Locro

1. Fazole a kukuřici (pokud nepoužíváte mraženou nebo nakládanou) nechte přes noc namočné ve vodě. Následující den vodu slijte, nalijte novou a začněte pomalu vařit. Vařte přibližně hodinu, než bue fazole skoro hotová.

2. Přidejte maso a vařte další hodinu. Pak přidejte zeleninu a koření. Vařte do změknutí. Před podáváním přidejte petrželovou nať.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama