Polévka Locro

1. dubna 2018 v 20:32 | Kozí máma |  Argentinská kuchyně
Locro [lokro] je národním argentinským jídlem, které se tradičně připravuje 25. května a 9. června (Dny nezávislosti). Původní recept je velmi starý, pochází ještě z doby před příchodem Kolumba.

Locro se v různých obměnách připravuje také v Columbii, Ekvádoru, Peru, Paraguay a Bolívii. Je to takový ten klasický "mišmaš" kotlík, který najdeme snad ve všech zemích.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Předmáčení: 12 hodin
  • Vaření: 3 hodiny
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 250 g hovězího masa na kosti
  • 2 klobásky
  • 100 g slaniny
  • 250 g vepřového masa
  • 2 pórky
  • 0,5 kg kukuřice
  • 3 cibule
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 500 g dýně
  • 0,5 kg fazolí
  • sůl, pepř
  • hrst petrželové nati
Polévka Locro

1. Fazole a kukuřici (pokud nepoužíváte mraženou nebo nakládanou) nechte přes noc namočné ve vodě. Následující den vodu slijte, nalijte novou a začněte pomalu vařit. Vařte přibližně hodinu, než bue fazole skoro hotová.

2. Přidejte maso a vařte další hodinu. Pak přidejte zeleninu a koření. Vařte do změknutí. Před podáváním přidejte petrželovou nať.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Verča Verča | Web | 22. října 2018 v 14:09 | Reagovat

Hezký receptík.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama