Vepřová panenka ve slanině s šafránovými bramborami a zeleninovým pyré

12. dubna 2018 v 19:56 | Kozí máma |  Speciální menu
Vepřová panenka je prostě sázka na jistotu. Abych tento chod udělala o něco výjimečnější, brambory jsem vařila s trochou šafránu (podepsal se na ni jemným chuťovým podtónem i žlutavější barvou) a k tomu jsem udělala dva druhy zeleninových pyré. Vizuálně asi nejslabší chod, ale chuťově z něj byli strávníci hodně nadšení...


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Smažení: 30 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 2 vepřové panenky
  • 200 g tenkých plátků slaniny
  • 6 větších brambor
  • špetka šafránu
  • 2 mrkve
  • hrst květáku
  • hrst pokrájeného celeru
  • sůl, pepř
Vepřová panenka ve slaninové košilce s bramborami vařenými se šafránem a pyré z mrkve, celeru a květáku

1. Mrkev oloupejte, nakrájejte na menší kousky, zalijte vodou a uvařte. Celer oloupejte, nakrájejte a dejte spolu s květákem vařit.

2. Brambory nakrájejte a dejte vařit spolu se šafránem a solí.

3. Vepřovou panenku nakrájejte na - 5-7 cm vysoké špalíčky, osolte z obou stran a obtočte slaninou. Slaninu upevněte potravinářským provázkem.

4. Uvařenou mrkev rozmixujte i s vodou na jemnou kaši, tu propasírujte přes jemné síto a dochuťte. Totéž proveďte s uvařeným celerem a květákem.

5. Panenku osmahněte na rozpálené pánvi tak, aby prostředek nebyl úplně vysušený, spíš takové medium-well. Podávejte se slitými bramborami a zeleninovými pyré. Dozdobit můžete naklíčenou ředkvičkou nebo výhonky mladého hrášku.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama