Červen 2018

Olivová tapenáda

16. června 2018 v 13:16 | Kozí máma |  Francouzská kuchyně
Když jsem na italském brunchi okusila olivovou tapenádu na bruschettě, mohla jsem se štěstím zbláznit. Přidat jsem si pak šla ještě dvakrát. Tapenádu jsem si opravdu zamilovala. Neuplynul ani měsíc a už jsem si ji doma dělala asi třikrát. Vlastně nechápu, jak jsem doposud mohla bez tapenády žít. Pokud jste také doposud touhle dobrotou nepolíbeni, neváhejte a pusťte se do ní!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
  • 6-7 osob
Ingredience:
  • 500 g zelených a černých oliv bez pecek
  • 1 velký stroužek česneku
  • 2 hrsti lístků bazalky
  • 2 polévkové lžíce kapary
  • 2,5 dl panenského olivového oleje
  • 2 lžičky sušených provensálských bylinek
  • mletý pepř
  • sůl
Olivová tapenáda

Do mixéru vložte olivy, česnek, lístky bazalky, kapary, olivový olej, provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujte. Mažte na kousky opečené bagety, doplňte kousky mozzarelly a sušených rajčat.