Horká a kyselá houbová polévka

9. srpna 2018 v 18:08 | Kozí máma |  Kambodžská kuchyně
Popré se stalo, že souboj Katka vs. horko dopadl 0:1 . Tntokrát se musím přiznat, že jsem nezvládla polévku dovařit. Celá kuchyně byla rozpálená tak, že se v ní nedalo vydžet. Nicméně recept sem přeložím, aby byl kambodžský víkend kompletní a je-li tu nějaký vegetarián, který by ho rád zkusil, tak mu nebude nic bránit. :)

Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí:
  • 3
Ingredience:
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička pepřoé omáčky
  • 1 palička citronové trávy
  • 3 listy kafrové limety
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 čerstvé červené chilli papričky
Kambodžská hlíva nakyselo

Ve velké pánvi přiveďte vývar k varu a vmíchejte do něj pepřovou omáčku. Přidejte zbývající ingredience a vařte dokud houby nejsou uvařené - pozor ať nejsou naopak převařené, měly by být al dente = na skus. Naberte do servírovací misky a ozdobte lístky koriandru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama